Για επικοινωνία με την Ανοιχτή Συνέλευση στείλτε μέιλ στο:
loszapatistasnoestansolos@yahoo.es
zapatistas_solidarity@lists.riseup.net


Η μπροσούρα της Ανοιχτής Συνέλευσης σε μορφή pdf.

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Πανευρωπαϊκό καραβάνι αλληλεγγύης στην αυτονομία των Ζαπατίστας και την Άλλη Καμπάνια του Μεξικού


27 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου 2008

Μια γέφυρα αλληλεγγύης

Για να μοιραστούμε αντιστάσεις, όνειρα και κοινές ελπίδες

για έναν άλλον κόσμο, καλύτερο.

Ένας δρόμος για να βαδίσουμε μαζί

Από την άλλη Ευρώπη, την αντικαπιταλιστική, την Ευρώπη της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στο άλλο Μεξικό των ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ, το Μεξικό των από κάτω.

Πάνε 14 χρόνια που οι ζαπατίστας απαντάνε μέρα με τη μέρα σε ένα ερώτημα: «Μπορούμε να ζήσουμε και να χτίσουμε την εξέγερση σε καιρούς διαρκούς πολέμου, χωρίς η εξέγερση να μετατραπεί σε πόλεμο και τρόμο;». Εδώ και 14 χρόνια επινοούν στην πράξη την απάντηση προχωρώντας στην οικοδόμηση της αυτονομίας στην Τσιάπας, χτίζοντας μία εναλλακτική λύση, προωθώντας στο Μεξικό και τον κόσμο πολιτικές πρωτοβουλίες και έναν «άλλο τρόπο να κάνεις πολιτική».

Αυτό που έκανε εφικτή αυτήν την εναλλακτική λύση που είναι σήμερα η αυτονομία στην Τσιάπας είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και η καθημερινή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των ανδρών και γυναικών ζαπατίστας. Αλλά και η αμοιβαία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Η δύναμη της αξιοπρέπειας, της αντίστασης και της αλληλεγγύης είναι που τους επέτρεψε να χτίσουν ΖΩΗ στη θέση του θανάτου και την ΕΞΕΓΕΡΣΗ στην θέση του πολέμου που τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του Μεξικού ήθελαν και θέλουν να τους επιβάλλουν. Και η ίδια δύναμη πρόσφερε στα κινήματα και τις αντιστάσεις του πλανήτη Γη, που υποφέρει από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την ΕΛΠΙΔΑ ενός εναλλακτικού δρόμου τρόπου και λόγου.

Αλλά η απειλή και η βαρβαρότητα είναι ακόμα παρούσες, γι’ αυτό, σήμερα, μας πέφτει μια φορά ακόμα να βαδίσουμε και να μοιραστούμε τον κοινό δρόμο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ υπερασπίζοντας την ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που ζει και αντιστέκεται στα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού και τρέφει και τους δικούς μας αγώνες, τις δικές μας ελπίδες για έναν κόσμο δίκαιο και καλύτερο.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άκρως επικίνδυνο σκηνικό στο Μεξικό. Η μεξικάνικη κυβέρνηση έχει πετάξει τη μάσκα της δημοκρατίας και έχει διαλέξει το δρόμο της βάρβαρης καταστολής κάθε αντίστασης στη χώρα. Οι επιθέσεις ενάντια στις ζαπατιστικές κοινότητες δε σταμάτησαν ποτέ αυτά τα 14 χρόνια. Ωστόσο τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση είναι εκρηκτική: επιθέσεις, εκτοπισμοί, παρεμπόδιση της λειτουργίας των συνεταιρισμών, καταστροφή εξοπλισμού των αυτόνομων νοσοκομείων και σχολείων, απαγωγές, δολοφονίες, ασφυκτικός επικοινωνιακός αποκλεισμός, στρατιωτικός κλοιός, υφαρπαγή της ανακτημένης το 1994 γης, συνεχείς προκλήσεις από ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες. Στόχος το χτύπημα της αυτονομίας, η πρόκληση ενδοϊθαγενικών συγκρούσεων, ο εξαναγκασμός του EZLN σε ένοπλη απάντηση, πράγμα που θα έδινε το τέλειο πρόσχημα στον Μεξικάνικο Στρατό να εισβάλλει στις εξεγερμένες κοινότητες.

«Τα σημάδια του πολέμου στον ορίζοντα είναι ολοφάνερα. Τον πόλεμο όπως και το φόβο τον μυρίζεις. Και τώρα πια αναπνέουμε τη θανατερή οσμή του στη γη μας» προειδοποίησε ο Εξεγερμένος Υποδιοικητής Μάρκος το Δεκέμβρη του 2007.

Το να αποφύγουμε την καταστροφή και να μην επιτρέψουμε στη μεξικανική κυβέρνηση να επιβάλλει τα σχέδια θανάτου στην Τσιάπας, είναι και στα χέρια μας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Πρέπει να ξαναβρούμε τη δύναμη και τη φαντασία της. Πρέπει να δείξουμε στους ίδιους τους Zαπατίστας, στην κοινωνία και τον κόσμο, στις κυβερνήσεις πως ο ζαπατισμός εξακολουθεί να είναι έμπνευση, ελπίδα, ζωή και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Να δείξουμε ότι ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ. Ότι εμείς οι ίδιοι, δεν είμαστε μόνοι, δεν είμαστε μόνες.

Η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Αλληλεγγύης στους Zαπατίστας και την Άλλη Καμπάνια του Μεξικού, που έγινε στην Αθήνα στις 9, 10 και 11 Μάη, καλεί συλλογικότητες, ομάδες, οργανώσεις και άτομα, κάθε έναν και κάθε μία που πιστεύει στον κοινό δρόμο των αντιστάσεων στο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που θα ταξιδέψει στην Τσιάπας και το Μεξικό, από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου του 2008.

ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη βαδίζει στο πλευρό των Zαπατίστας και της Άλλης Καμπάνιας

Όλοι και όλες είμαστε μέρος πολλαπλών αγώνων που σε όλο τον κόσμο ανοίγουν δρόμους αυτόνομους για να χτίσουμε ένα μέλλον διαφορετικό για την ανθρωπότητα.

e-mail: zapatistas_solidarity@lists.riseup.net

http://solidaridadzapatista.blogspot.com

www.europazapatista.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: