Για επικοινωνία με την Ανοιχτή Συνέλευση στείλτε μέιλ στο:
loszapatistasnoestansolos@yahoo.es
zapatistas_solidarity@lists.riseup.net


Η μπροσούρα της Ανοιχτής Συνέλευσης σε μορφή pdf.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Γράμμα από οργανώσεις που συμμετέχουν στην Άλλη Καμπάνια

Προς την Ευρωπαϊκή Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Ζαπατιστική Αυτονομία και την Άλλη Καμπάνια
Προς την ελληνική συλλογικότητα «Ανοικτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας»

Μεξικό, 19 Μαΐου 2008

Δεχθείτε πολύ αδερφικούς χαιρετισμούς Συντρόφισσες και Σύντροφοι της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας Αλληλεγγύης στην Ζαπατιστική Αυτονομία και την Άλλη Καμπάνια

Δεχθείτε πολύ αδερφικούς χαιρετισμούς Συντρόφισσες και Σύντροφοι της Ανοικτής Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας

Προσμέναμε το αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής Συνάντησης για την Υπεράσπιση και τον Αγώνα με τους Ζαπατιστικούς Λαούς και την Άλλη Καμπάνια του Μεξικού που διεξήχθη στις 9, 10 και 11 Μαΐου, έχοντας καλεστεί από την ελληνική συλλογικότητα "Ανοικτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας" και από το CAPISE, αδέρφια μας από τα κάτω και από τα αριστερά…
Τώρα βλέπουμε με χαρά το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, μιας και από τότε που υποστήκαμε την καταστολή της 3ης και 4ης Μαΐου του 2006 στο Σαν Σαλβαδόρ Ατένκο, όσοι αναλάβαμε μέλη της Άλλης Καμπάνιας, χρειάστηκε να πάρουμε τους δρόμους για να διαδηλώσουμε ενάντια στα όσα συνέβησαν στο Ατένκο, εν μέσω ενός κλίματος επιδείνωσης και έντασης.

Χωρίς να αφήσουμε στην άκρη τον ακτιβισμό, την συνέλευση και την πολιτική καταγγελία, συνεχίσαμε να προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ένα χώρο οργάνωσης που να αναφέρεται στην Άλλη Καμπάνια στους διάφορους χώρους και περιοχές του αξιοπρεπούς και εξεγερμένου Μεξικού. Πάντοτε είχαμε τη σιγουριά της δέσμευσης που ως σύντροφοι έπρεπε να αναλάβουμε απέναντι στην καταστολή και να πληροφορούμαστε για όλες τις δράσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται στην Εξεγερμένη Ευρώπη, που επιβεβαίωσαν όχι μόνο την πεποίθησή μας για αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και για καταγγελία της καταστολής, αλλά επίσης σύντροφοι, μάθαμε να εκτιμούμε και να διακρίνουμε ότι αλληλεγγύη ασκείται, δεν τίθεται υπό προϋποθέσεις ούτε αναμένεται κάτι ως αντάλλαγμα για αυτή. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι για να βλεπόμαστε κατά πρόσωπο και να μπορούμε να ονομαζόμαστε σύντροφοι/ισσες δεν χρειάζεται κανένα πρωτόκολλο, αρκεί να είμαστε συνεπείς πάντα και να δίνουμε το παράδειγμα με τις πράξεις μας.

Δεν έχουμε αμφιβολία, ότι υποδεχόμενοι εσάς εδώ στο Μεξικό θα υποδεχτούμε συντρόφους και συντρόφισσες στον αγώνα, που είναι ειλικρινείς, συνεπείς και αλληλέγγυοι. Τι παραπάνω θα μπορούσαμε να ζητήσουμε;

Διαισθανόμαστε ότι επίσης θα υπάρχουν φωνές των κακών κυβερνήσεων και άλλων, που προσπαθούν να δυσφημήσουν και να μειώσουν την αξία αυτού που γίνεται, τόσο από τη δική σας πλευρά όσο και από τη δική μας ֹ παρόλα αυτά θεωρούμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα είναι ανώφελες αφού κι εσείς κι εμείς θα ξέρουμε να προχωρήσουμε εν μέσω αντιξοοτήτων. Αυτό που μας καλεί δεν επιδέχεται αμφιβολίες, η Αξιοπρέπεια, η Εξέγερση και η Αλληλεγγύη δεν τίθενται υπό συζήτηση.

Τα αδέρφια μας Ζαπατίστας μαζί με την εθνική και διεθνή Άλλη Καμπάνια και τους Λαούς του κόσμου, αξίζουμε να πραγματοποιήσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα ανθρώπινα όντα να ξαναγίνουμε το κύριο κέντρο του κόσμου και αυτού που το περιβάλλει.

Η ώρα η καλή σύντροφοι, είμαστε σίγουροι ότι θα ειδωθούμε εδώ στο Μεξικό σύντομα, σας στέλνουμε ένα αδερφικό και αγωνιστικό χαιρετισμό.

Ενάντια στην αρπαγή και την καταστολή: η Αλληλεγγύη!

Espacio de Coordinación de La Otra Campaña en el Valle de Mexico.
Brújula Roja
Colectivo Zapatista Neza
Comité Cabañas
Coordinadora Valle de Chalco
Chavitos en la Sexta
Estudiantes del CCH - Sur
FPDT – Atenco
Frente del Pueblo
Grupo de Profesores de la Sección IX y X de la CNTE
Grupo Salud y Conciencia
La Otra Puebla
Mentes Autónomas
Mujeres y la Sexta
Neza Norte
Regional SurPoniente-DF
Resistencias Enlazando Dignidad-Movimiento y Corazón Zapatista
Unídad Obrera Socialista (UNIOS)

Συνυπογράφοντες σε ατομικό επίπεδο:
Magdalena García Durán (Πρώην πολιτική κρατούμενη του San Salvador Atenco)
Alfredo
Araceli Flores
Hugo Ventura Valencia
Alejandro Fernández Auza.
Nicte-Ha Dzib Soto
Gustavo Garcia Rojas

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Πληροφορίες για το καραβάνι Αλληλεγγύης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

· Το καραβάνι Αλληλεγγύης θα αναχωρήσει στις 27 Ιουλίου από την Πόλη του Μεξικού. Υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης στο Καραβάνι, για όσους και για όσες το επιθυμούν, στις 3 Αυγούστου, στο Σαν Κριστόμπαλ της Τσιάπας.

· Από τις 27 Ιουλίου ως τις 3 Αυγούστου το Καραβάνι θα συναντηθεί με αντιστάσεις της Άλλης Καμπάνιας σε διάφορες πολιτείες του Μεξικού. Από τις 3 ως τις 12 Αυγούστου θα ταξιδέψει στις εξεγερμένες κοινότητες των Ζαπατίστας. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα ανακοινωθεί έως τις 15 Ιουνίου από την συντονιστική επιτροπή της Άλλης Καμπάνιας

· Οι συμμετοχές θα κλείσουν στις 14 Ιουλίου.

· Όσοι και όσες ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με το e-mail: zapatistas_solidarity@lists.riseup.net Ή με τα τηλέφωνα: 6934.43.50.68 – 6946.55.88.18 – 210.75.22.248

· Θα γίνουν τρεις συναντήσεις προετοιμασίας, όπου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν, αναλυτικά, για την πολιτική κατάσταση στο Μεξικό και την Τσιάπας, για το πολιτικό περιεχόμενο του Καραβανιού και για όλα τα πρακτικά ζητήματα.

Πρώτη συνάντηση ενημέρωσης: ΤΡΙΤΗ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9μ.μ., ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ, Ζωοδόχου Πηγής και Ισαύρων, Εξάρχεια

Πρώτη συνάντηση ενημέρωσης στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, 5.30 μ.μ., Πολυτεχνείο

Πανευρωπαϊκό καραβάνι αλληλεγγύης στην αυτονομία των Ζαπατίστας και την Άλλη Καμπάνια του Μεξικού


27 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου 2008

Μια γέφυρα αλληλεγγύης

Για να μοιραστούμε αντιστάσεις, όνειρα και κοινές ελπίδες

για έναν άλλον κόσμο, καλύτερο.

Ένας δρόμος για να βαδίσουμε μαζί

Από την άλλη Ευρώπη, την αντικαπιταλιστική, την Ευρώπη της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στο άλλο Μεξικό των ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ, το Μεξικό των από κάτω.

Πάνε 14 χρόνια που οι ζαπατίστας απαντάνε μέρα με τη μέρα σε ένα ερώτημα: «Μπορούμε να ζήσουμε και να χτίσουμε την εξέγερση σε καιρούς διαρκούς πολέμου, χωρίς η εξέγερση να μετατραπεί σε πόλεμο και τρόμο;». Εδώ και 14 χρόνια επινοούν στην πράξη την απάντηση προχωρώντας στην οικοδόμηση της αυτονομίας στην Τσιάπας, χτίζοντας μία εναλλακτική λύση, προωθώντας στο Μεξικό και τον κόσμο πολιτικές πρωτοβουλίες και έναν «άλλο τρόπο να κάνεις πολιτική».

Αυτό που έκανε εφικτή αυτήν την εναλλακτική λύση που είναι σήμερα η αυτονομία στην Τσιάπας είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και η καθημερινή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ των ανδρών και γυναικών ζαπατίστας. Αλλά και η αμοιβαία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Η δύναμη της αξιοπρέπειας, της αντίστασης και της αλληλεγγύης είναι που τους επέτρεψε να χτίσουν ΖΩΗ στη θέση του θανάτου και την ΕΞΕΓΕΡΣΗ στην θέση του πολέμου που τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του Μεξικού ήθελαν και θέλουν να τους επιβάλλουν. Και η ίδια δύναμη πρόσφερε στα κινήματα και τις αντιστάσεις του πλανήτη Γη, που υποφέρει από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την ΕΛΠΙΔΑ ενός εναλλακτικού δρόμου τρόπου και λόγου.

Αλλά η απειλή και η βαρβαρότητα είναι ακόμα παρούσες, γι’ αυτό, σήμερα, μας πέφτει μια φορά ακόμα να βαδίσουμε και να μοιραστούμε τον κοινό δρόμο της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ υπερασπίζοντας την ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που ζει και αντιστέκεται στα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού και τρέφει και τους δικούς μας αγώνες, τις δικές μας ελπίδες για έναν κόσμο δίκαιο και καλύτερο.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άκρως επικίνδυνο σκηνικό στο Μεξικό. Η μεξικάνικη κυβέρνηση έχει πετάξει τη μάσκα της δημοκρατίας και έχει διαλέξει το δρόμο της βάρβαρης καταστολής κάθε αντίστασης στη χώρα. Οι επιθέσεις ενάντια στις ζαπατιστικές κοινότητες δε σταμάτησαν ποτέ αυτά τα 14 χρόνια. Ωστόσο τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση είναι εκρηκτική: επιθέσεις, εκτοπισμοί, παρεμπόδιση της λειτουργίας των συνεταιρισμών, καταστροφή εξοπλισμού των αυτόνομων νοσοκομείων και σχολείων, απαγωγές, δολοφονίες, ασφυκτικός επικοινωνιακός αποκλεισμός, στρατιωτικός κλοιός, υφαρπαγή της ανακτημένης το 1994 γης, συνεχείς προκλήσεις από ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες. Στόχος το χτύπημα της αυτονομίας, η πρόκληση ενδοϊθαγενικών συγκρούσεων, ο εξαναγκασμός του EZLN σε ένοπλη απάντηση, πράγμα που θα έδινε το τέλειο πρόσχημα στον Μεξικάνικο Στρατό να εισβάλλει στις εξεγερμένες κοινότητες.

«Τα σημάδια του πολέμου στον ορίζοντα είναι ολοφάνερα. Τον πόλεμο όπως και το φόβο τον μυρίζεις. Και τώρα πια αναπνέουμε τη θανατερή οσμή του στη γη μας» προειδοποίησε ο Εξεγερμένος Υποδιοικητής Μάρκος το Δεκέμβρη του 2007.

Το να αποφύγουμε την καταστροφή και να μην επιτρέψουμε στη μεξικανική κυβέρνηση να επιβάλλει τα σχέδια θανάτου στην Τσιάπας, είναι και στα χέρια μας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Πρέπει να ξαναβρούμε τη δύναμη και τη φαντασία της. Πρέπει να δείξουμε στους ίδιους τους Zαπατίστας, στην κοινωνία και τον κόσμο, στις κυβερνήσεις πως ο ζαπατισμός εξακολουθεί να είναι έμπνευση, ελπίδα, ζωή και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Να δείξουμε ότι ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ. Ότι εμείς οι ίδιοι, δεν είμαστε μόνοι, δεν είμαστε μόνες.

Η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Αλληλεγγύης στους Zαπατίστας και την Άλλη Καμπάνια του Μεξικού, που έγινε στην Αθήνα στις 9, 10 και 11 Μάη, καλεί συλλογικότητες, ομάδες, οργανώσεις και άτομα, κάθε έναν και κάθε μία που πιστεύει στον κοινό δρόμο των αντιστάσεων στο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που θα ταξιδέψει στην Τσιάπας και το Μεξικό, από τις 27 Ιουλίου έως τις 12 Αυγούστου του 2008.

ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη βαδίζει στο πλευρό των Zαπατίστας και της Άλλης Καμπάνιας

Όλοι και όλες είμαστε μέρος πολλαπλών αγώνων που σε όλο τον κόσμο ανοίγουν δρόμους αυτόνομους για να χτίσουμε ένα μέλλον διαφορετικό για την ανθρωπότητα.

e-mail: zapatistas_solidarity@lists.riseup.net

http://solidaridadzapatista.blogspot.com

www.europazapatista.org

Καταγγελία από Συμβούλιο Καλής Διακυβέρνησης

Το Συμβούλιο Καλής Διακυβέρνησης Το Μονοπάτι του Μέλλοντος κατήγγειλε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, μέσω ανακοινωθέντος της 4ης Ιουνίου 2008, τη στρατιωτική εισβολή 200 στρατιωτών, όπως επίσης και αστυνομικών και δικαστικών, στα χωριά Hermenegildo Galeana και San Alejandro που ανήκουν στο Καρακόλ της Λα Γκαρρούτσα.

Αναφέρεται η εισβολή 200 ατόμων, στρατιωτών και αστυνομικών διαφόρων σωμάτων, ομοσπονδιακών αλλά και πολιτειακών, οι οποίοι, με το πρόσχημα πως ψάχνουν για μαριχουάνα, μπήκαν στις κοινότητες Hermenegildo Galeana και San Alejandro που ανήκουν στο Καρακόλ της Λα Γκαρρούτσα (Δήμος Οκοσίνγκο, Τσιάπας) χτυπώντας και απειλώντας τους κατοίκους πως θα επιστρέψουν σε 15 μέρες, λέγοντάς τους πως «στάνταρ θα περάσουν». Οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί για κάποιες στιγμές βρέθηκαν σε θέση μάχης, έτοιμοι να επιτεθούν στον άμαχο πληθυσμό.

Η παρούσα καταγγελία εντάσσεται στο πλαίσιο των καταγγελιών που έχουν γίνει κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες και ακόμα πιο οξυμένα τις τελευταίες μέρες, σχετικά με επιθέσεις και απειλές ενάντια στις ζαπατιστικές κοινότητες και διάφορα επεισόδια στρατιωτικών και αστυνομικών εισβολών σε περιοχές-βάσεις στήριξης των Ζαπατίστας με ψευδείς κατηγορίες και αφορμές.

Οι απειλές είναι κάθε φορά πιο σοβαρές, οι επιθέσεις οξύνονται, ο κίνδυνος είναι ολοένα και πιο εμφανής. Σταματήστε αμέσως. Φτάνει Πια.