Για επικοινωνία με την Ανοιχτή Συνέλευση στείλτε μέιλ στο:
loszapatistasnoestansolos@yahoo.es
zapatistas_solidarity@lists.riseup.net


Η μπροσούρα της Ανοιχτής Συνέλευσης σε μορφή pdf.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

«Τα σημάδια του πολέμου είναι ολοφάνερα...»

"Τα σημάδια του πολέμου είναι ολοφάνερα. Τον πόλεμο, όπως και τον φόβο, μπορείς και τον μυρίζεις. Και η θανατερή του μυρωδιά ήδη απλώνεται στη γη μας" (Υποδιοικητής Μάρκος, Γενάρης 2008)

Τον τελευταίο καιρό η μεξικάνικη κυβέρνηση έχει πετάξει τη μάσκα της "δημοκρατίας" και έχει επιλέξει ανοιχτά το δρόμο της καταστολής κάθε αντίστασης στη χώρα. Όπως και όλα τα κινήματα του Μεξικού, έτσι και οι εξεγερμένες αυτόνομες ιθαγενικές κοινότητες των Ζαπατίστας, βρίσκονται στο στόχαστρο της ολοένα αυξανόμενης καταστολής.

Η κυβέρνηση, εκτιμώντας πως οι Ζαπατίστας είναι απομονωμένοι, εκτιμώντας πως δεν μετράνε πια με την αλληλεγγύη της κοινωνίας που εμπόδισε την επιβολή πολέμου για 14 χρόνια, έχει ενεργοποήσει όλους τους τρόπους για να επιβάλλει τον πόλεμο στην Τσιάπας. Οι επιθέσεις ενάντια στις εξεγερμένες κοινότητες, δεν σταμάτησαν ποτέ αυτά τα 14 χρόνια. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες η κατάσταση είναι εκρηκτική. Ένας ασφυκτικός κλοιός σφίγγει γύρω από τις κοινότητες: επιθέσεις, εκτοπισμοί, εισβολές, επικοινωνιακός αποκλεισμός, παρεμπόδιση της λειτουργίας των συνεταιρισμών... προκλήσεις και επιθέσεις από παραστρατιωτικές ομάδες με στόχο να προκληθούν ενδοϊθαγενικές συγκρούσεις και να συρθεί ο ζαπατιστικός στρατός σε ένπολη απάντηση, δίνοντας έτσι το τέλειο πρόσχημα για την ανοικτή επέμβαση του Ομοσπονδιακού Στρατού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: