Για επικοινωνία με την Ανοιχτή Συνέλευση στείλτε μέιλ στο:
loszapatistasnoestansolos@yahoo.es
zapatistas_solidarity@lists.riseup.net


Η μπροσούρα της Ανοιχτής Συνέλευσης σε μορφή pdf.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Συγκέντρωση για τους πολιτικούς κρατούμενους του Ατένκο

ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ,
ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΕΝΚΟ

Η πόλη του Ατένκο έγινε γνωστή όταν την περίοδο 2001-2002 οι κάτοικοι της (φτωχοί αγρότες στην μεγάλη τους πλειοψηφία) με δυναμικές κινητοποιήσεις κατάφεραν να ανατρέψουν την απόφαση της κυβέρνησης του Μεξικού που ήθελε να πάρει τα χωράφια τους για να κατασκευάσει ένα τεράστιο αεροδρόμιο. Μέσα σε αυτό τον αγώνα δημιουργήθηκε και το Μέτωπο των Λαών για την Υπεράσπιση της Γης, η οργάνωση ραχοκοκαλιά του κινήματος του Ατένκο.

Το Ατένκο έρχεται πάλι στην επικαιρότητα όταν στις 3 Μάη του 2006 η αστυνομία διαλύει τους πάγκους και κυνηγά τους πωλητές λουλουδιών στην αγορά του Texcoco δίπλα στο Ατένκο, καθώς η περιοχή είχε επιλεγεί από την Wall-Mart για να ανοίξει κατάστημα. Αλληλέγγυοι από το Ατένκο, μέλη του Μετώπου και άλλοι άνθρωποι φτάνουν στην περιοχή κλείνουν τις εθνικές οδούς και ακολουθούν συγκρούσεις. Στις 4 Μάη οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με 3000 βαριά οπλισμένους άνδρες εισβάλουν στο Ατένκο και σαρώνουν τα πάντα. Ο απολογισμός της βαρβαρότητας τους είναι 2 νεκροί -ο ένας 14 χρονών παιδί-, εκατοντάδες τραυματίες, δεκάδες καταγγελίες γυναικών για βιασμούς και περισσότερες από 200 συλλήψεις. Για όλο αυτό το σχεδιασμένο όργιο βίας από τις δυνάμεις καταστολής, μόνο ένας καταδικάστηκε σε 3 χρόνια εξαγοράσιμα.

Δύο χρόνια μετά τον Μάη του 2006, 13 αγωνιστές του Ατένκο παραμένουν στις φυλακές. Για τους τρεις απ’ αυτούς τον Ιγνάσιο δελ Βάγιε, τον Φελίπε Αλβάρες και τον Έκτορ Γκαλίντο οι οποίοι κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, το 2007 εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση για 67 χρόνια φυλάκιση. Στις 21 Αυγούστου του 2008 εκδόθηκε νέα καταδικαστική απόφαση για 32 χρόνια στους 10 αγωνιστές και επιπλέον 45 χρόνια στον Ιγνάσιο δελ Βάγιε.

Η εκδικητική μανία της Μεξικάνικης κυβέρνησης δεν μπορεί και δε θα μείνει αναπάντητη. Δεν ξεχνάμε τους αγώνες και τους πολιτικούς κρατούμενους του Ατένκο, δε συγχωρούμε την κυβέρνηση και τις αστυνομικές δυνάμεις για τα εγκλήματά τους.

Απαιτούμε:

- την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για την εγκληματική καταστολή στο Ατένκο.

- την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων και το σταμάτημα κάθε δίωξης των αγωνιστών του Ατένκο.

Οι αγώνες των εργαζόμενων, των αγροτών, των νέων δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε παράνομοι. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ.

Αν και βρισκόμαστε πολλά χιλιόμετρα μακριά από το Μεξικό αυτό δε μας εμποδίζει να είμαστε στο πλευρό των αδελφών μας του Ατένκο, του Μετώπου των Λαών για την Υπεράσπιση της Γης και της Άλλης Καμπάνιας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΟ ΑΤΕΝΚΟ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
για το ΑΤΕΝΚΟ,
έξω από τη

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

στην
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ,
ΤΡΙΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
7.00 μ.μ.




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: