Για επικοινωνία με την Ανοιχτή Συνέλευση στείλτε μέιλ στο:
loszapatistasnoestansolos@yahoo.es
zapatistas_solidarity@lists.riseup.net


Η μπροσούρα της Ανοιχτής Συνέλευσης σε μορφή pdf.

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Καταγγελία από Συμβούλιο Καλής Διακυβέρνησης

Το Συμβούλιο Καλής Διακυβέρνησης Το Μονοπάτι του Μέλλοντος κατήγγειλε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, μέσω ανακοινωθέντος της 4ης Ιουνίου 2008, τη στρατιωτική εισβολή 200 στρατιωτών, όπως επίσης και αστυνομικών και δικαστικών, στα χωριά Hermenegildo Galeana και San Alejandro που ανήκουν στο Καρακόλ της Λα Γκαρρούτσα.

Αναφέρεται η εισβολή 200 ατόμων, στρατιωτών και αστυνομικών διαφόρων σωμάτων, ομοσπονδιακών αλλά και πολιτειακών, οι οποίοι, με το πρόσχημα πως ψάχνουν για μαριχουάνα, μπήκαν στις κοινότητες Hermenegildo Galeana και San Alejandro που ανήκουν στο Καρακόλ της Λα Γκαρρούτσα (Δήμος Οκοσίνγκο, Τσιάπας) χτυπώντας και απειλώντας τους κατοίκους πως θα επιστρέψουν σε 15 μέρες, λέγοντάς τους πως «στάνταρ θα περάσουν». Οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί για κάποιες στιγμές βρέθηκαν σε θέση μάχης, έτοιμοι να επιτεθούν στον άμαχο πληθυσμό.

Η παρούσα καταγγελία εντάσσεται στο πλαίσιο των καταγγελιών που έχουν γίνει κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες και ακόμα πιο οξυμένα τις τελευταίες μέρες, σχετικά με επιθέσεις και απειλές ενάντια στις ζαπατιστικές κοινότητες και διάφορα επεισόδια στρατιωτικών και αστυνομικών εισβολών σε περιοχές-βάσεις στήριξης των Ζαπατίστας με ψευδείς κατηγορίες και αφορμές.

Οι απειλές είναι κάθε φορά πιο σοβαρές, οι επιθέσεις οξύνονται, ο κίνδυνος είναι ολοένα και πιο εμφανής. Σταματήστε αμέσως. Φτάνει Πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: