Για επικοινωνία με την Ανοιχτή Συνέλευση στείλτε μέιλ στο:
loszapatistasnoestansolos@yahoo.es
zapatistas_solidarity@lists.riseup.net


Η μπροσούρα της Ανοιχτής Συνέλευσης σε μορφή pdf.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Γράμμα από οργανώσεις που συμμετέχουν στην Άλλη Καμπάνια

Προς την Ευρωπαϊκή Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Ζαπατιστική Αυτονομία και την Άλλη Καμπάνια
Προς την ελληνική συλλογικότητα «Ανοικτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας»

Μεξικό, 19 Μαΐου 2008

Δεχθείτε πολύ αδερφικούς χαιρετισμούς Συντρόφισσες και Σύντροφοι της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας Αλληλεγγύης στην Ζαπατιστική Αυτονομία και την Άλλη Καμπάνια

Δεχθείτε πολύ αδερφικούς χαιρετισμούς Συντρόφισσες και Σύντροφοι της Ανοικτής Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας

Προσμέναμε το αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής Συνάντησης για την Υπεράσπιση και τον Αγώνα με τους Ζαπατιστικούς Λαούς και την Άλλη Καμπάνια του Μεξικού που διεξήχθη στις 9, 10 και 11 Μαΐου, έχοντας καλεστεί από την ελληνική συλλογικότητα "Ανοικτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας" και από το CAPISE, αδέρφια μας από τα κάτω και από τα αριστερά…
Τώρα βλέπουμε με χαρά το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, μιας και από τότε που υποστήκαμε την καταστολή της 3ης και 4ης Μαΐου του 2006 στο Σαν Σαλβαδόρ Ατένκο, όσοι αναλάβαμε μέλη της Άλλης Καμπάνιας, χρειάστηκε να πάρουμε τους δρόμους για να διαδηλώσουμε ενάντια στα όσα συνέβησαν στο Ατένκο, εν μέσω ενός κλίματος επιδείνωσης και έντασης.

Χωρίς να αφήσουμε στην άκρη τον ακτιβισμό, την συνέλευση και την πολιτική καταγγελία, συνεχίσαμε να προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ένα χώρο οργάνωσης που να αναφέρεται στην Άλλη Καμπάνια στους διάφορους χώρους και περιοχές του αξιοπρεπούς και εξεγερμένου Μεξικού. Πάντοτε είχαμε τη σιγουριά της δέσμευσης που ως σύντροφοι έπρεπε να αναλάβουμε απέναντι στην καταστολή και να πληροφορούμαστε για όλες τις δράσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται στην Εξεγερμένη Ευρώπη, που επιβεβαίωσαν όχι μόνο την πεποίθησή μας για αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και για καταγγελία της καταστολής, αλλά επίσης σύντροφοι, μάθαμε να εκτιμούμε και να διακρίνουμε ότι αλληλεγγύη ασκείται, δεν τίθεται υπό προϋποθέσεις ούτε αναμένεται κάτι ως αντάλλαγμα για αυτή. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι για να βλεπόμαστε κατά πρόσωπο και να μπορούμε να ονομαζόμαστε σύντροφοι/ισσες δεν χρειάζεται κανένα πρωτόκολλο, αρκεί να είμαστε συνεπείς πάντα και να δίνουμε το παράδειγμα με τις πράξεις μας.

Δεν έχουμε αμφιβολία, ότι υποδεχόμενοι εσάς εδώ στο Μεξικό θα υποδεχτούμε συντρόφους και συντρόφισσες στον αγώνα, που είναι ειλικρινείς, συνεπείς και αλληλέγγυοι. Τι παραπάνω θα μπορούσαμε να ζητήσουμε;

Διαισθανόμαστε ότι επίσης θα υπάρχουν φωνές των κακών κυβερνήσεων και άλλων, που προσπαθούν να δυσφημήσουν και να μειώσουν την αξία αυτού που γίνεται, τόσο από τη δική σας πλευρά όσο και από τη δική μας ֹ παρόλα αυτά θεωρούμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα είναι ανώφελες αφού κι εσείς κι εμείς θα ξέρουμε να προχωρήσουμε εν μέσω αντιξοοτήτων. Αυτό που μας καλεί δεν επιδέχεται αμφιβολίες, η Αξιοπρέπεια, η Εξέγερση και η Αλληλεγγύη δεν τίθενται υπό συζήτηση.

Τα αδέρφια μας Ζαπατίστας μαζί με την εθνική και διεθνή Άλλη Καμπάνια και τους Λαούς του κόσμου, αξίζουμε να πραγματοποιήσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα ανθρώπινα όντα να ξαναγίνουμε το κύριο κέντρο του κόσμου και αυτού που το περιβάλλει.

Η ώρα η καλή σύντροφοι, είμαστε σίγουροι ότι θα ειδωθούμε εδώ στο Μεξικό σύντομα, σας στέλνουμε ένα αδερφικό και αγωνιστικό χαιρετισμό.

Ενάντια στην αρπαγή και την καταστολή: η Αλληλεγγύη!

Espacio de Coordinación de La Otra Campaña en el Valle de Mexico.
Brújula Roja
Colectivo Zapatista Neza
Comité Cabañas
Coordinadora Valle de Chalco
Chavitos en la Sexta
Estudiantes del CCH - Sur
FPDT – Atenco
Frente del Pueblo
Grupo de Profesores de la Sección IX y X de la CNTE
Grupo Salud y Conciencia
La Otra Puebla
Mentes Autónomas
Mujeres y la Sexta
Neza Norte
Regional SurPoniente-DF
Resistencias Enlazando Dignidad-Movimiento y Corazón Zapatista
Unídad Obrera Socialista (UNIOS)

Συνυπογράφοντες σε ατομικό επίπεδο:
Magdalena García Durán (Πρώην πολιτική κρατούμενη του San Salvador Atenco)
Alfredo
Araceli Flores
Hugo Ventura Valencia
Alejandro Fernández Auza.
Nicte-Ha Dzib Soto
Gustavo Garcia Rojas

Δεν υπάρχουν σχόλια: