Για επικοινωνία με την Ανοιχτή Συνέλευση στείλτε μέιλ στο:
loszapatistasnoestansolos@yahoo.es
zapatistas_solidarity@lists.riseup.net


Η μπροσούρα της Ανοιχτής Συνέλευσης σε μορφή pdf.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

ΕΖLΝ: «Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε: να αντιστεκόμαστε»

Ανακοινωθέν της Παράνομης Επαναστατικής Ιθαγενικής Επιτροπής του Ζαπατιστικού Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (22 Σεπτεμβρίου 2007)

«Αυτές τις στιγμές η πολιτειακή κυβέρνηση της Τσιάπας και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, φέρνουν σε πέρας μια καμπάνια ενάντια στις κοινότητες των Ζαπατίστας. Εκτοπισμοί, επιθέσεις από παραστρατιωτικούς και εισβολές με την υποστήριξη της κυβέρνησης, καταδιώξεις και απειλές ξαναγίνονται μέρος του περιβάλλοντος των ιθαγενικών κοινοτήτων που έχουν βάλει στόχο να οικοδομήσουν μια δικιά τους μοίρα και να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους, πάντα χωρίς να χάνουν την ιθαγενική τους ταυτότητα. Όπως οποιαδήποτε κυβέρνηση της δεξιάς, έτσι και η κυβέρνηση του Σαβίνες στην Τσιάπας συνεχίζει την καταστολή και την αρπαγή αλλά τώρα με την σημαία της αριστεράς.

Στην Τσιάπας υπάρχει ένα πραγματικό άλμα προς τα πίσω στην κυβερνητική πολιτική που αυτή τη φορά δεν φέρνει το έμβλημα της απολογητικής δεξιάς παρά αυτό της μοντέρνας και νόμιμης αριστεράς. Εκπληρώνουν έτσι αυτό που εδώ και τρία χρόνια επαναλαμβάνουμε. Εκεί πάνω δεν έχουν αρχές ούτε πεποιθήσεις. Υπάρχουν, αντίθετα, φιλοδοξίες και συμφέροντα. Η θεσμική αριστερά δεν είναι παρά μια δεξιά ντροπιαστική, μια δεξιά με την στήριξη των διανοουμένων. Εμείς θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε. Να αντιστεκόμαστε. Δεν πειράζει αν είμαστε μόνοι. Δεν θα είναι η πρώτη φορά, και πριν να μετατραπούμε σε μόδα της καφετέριας και πάλι μόνοι ήμαστε.

Ελευθερία και δικαιοσύνη για το Ατένκο
Ελευθερία και δικαιοσύνη για την Οαχάκα.
Από τα βουνά του νοτιανατολικού Μεξικού,
22 Σεπτέμβρη 2007»

Δεν υπάρχουν σχόλια: