Για επικοινωνία με την Ανοιχτή Συνέλευση στείλτε μέιλ στο:
loszapatistasnoestansolos@yahoo.es
zapatistas_solidarity@lists.riseup.net


Η μπροσούρα της Ανοιχτής Συνέλευσης σε μορφή pdf.

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2008

Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Αλληλεγγύης: Αθήνα 9, 10, 11 Μαΐου 2008

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την εξέγερση του Ζαπατιστικού Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN), οι ιθαγενείς λαοί Ζαπατίστας υφίστανται μια νέα, ενορχηστρωμένη επίθεση από το μεξικανικό κράτος: «νόμιμες» αρπαγές ανακτημένης το 1994 γης, εξαναγκαστικοί εκτοπισμοί και απειλές εκτοπισμών, απαγωγές, βίαιες επιθέσεις, επαναδραστηριοποίηση παραστρατιωτικών ομάδων, πολιτικοί κρατούμενοι και όμηροι είναι, μεταξύ άλλων, μερικά από τα συγκεκριμένα γεγονότα που συνθέτουν το παζλ. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους, δεκάδες από αυτούς, Ζαπατίστας και μη, εδώ και ενάμιση μήνα ξεκίνησαν απεργίες πείνας. Παρά την πρόσφατη απελευθέρωση 30 απεργών πείνας (στα πλαίσια της απελευθέρωσης κάπου 130 ποινικών κρατουμένων), κάποιοι εξακολουθούν να βρίσκονται έγκλειστοι και σε απεργία πείνας.

Η ένταση και το επίπεδο των επιθέσεων υποχρέωσε την Επιτροπή της Έκτης του EZLN να αναστείλει την περιοδεία που προετοίμαζε για τον περασμένο Οκτώβρη σε όλη την κεντρική και νότια χώρα, στα πλαίσια της Άλλης Καμπάνιας.
Αυτό οδήγησε διάφορες οργανώσεις στο Μεξικό και στον κόσμο να αντιδράσουμε στην κλιμάκωση της καταστολής που ασκείται στους λαούς Ζαπατίστας, παίρνοντας πρωτοβουλίες όπως η Ευρωπαϊκή Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Αυτονομία των Ζαπατίστας και Ενάντια στον Πόλεμο στην Τσιάπας. Μεταξύ των στόχων της Καμπάνιας είναι και μια ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους Ζαπατίστας την Πέμπτη 10 Απριλίου, επέτειο της δολοφονίας του Εμιλιάνο Ζαπάτα, καθώς και η διοργάνωση ενός ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους Ζαπατίστας, το προσεχές καλοκαίρι.

Στην Αθήνα, η Ανοικτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας και το μεξικανικό Κέντρο Πολιτικής Ανάλυσης και Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών (CAPISE) διοργανώνουν, στις 9, 10 και 11 Μαΐου, «ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ και ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ». Βασικός στόχος είναι η διαμόρφωση προτάσεων και συντονισμένων σχεδίων δράσης που θα αποτρέψουν τη διαφαινόμενη πρόθεση του μεξικάνικου κράτους για επιβολή πολέμου στην Τσιάπας και θα στηρίξουν την οικοδόμηση της αυτονομίας των ιθαγενών λαών Ζαπατίστας και του πανεθνικού κινήματος της Άλλης Καμπάνιας. Παράλληλα, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συνέχισης αυτού του δικτύου αλληλεγγύης που διαμορφώνεται, ποια θα είναι τα επόμενα βήματα και η δυνατότητα για μια δεύτερη συνάντηση ή/και άλλες συντονισμένες πρωτοβουλίες.

Ηλεκτρονική διεύθυνση (μόνο για δηλώσεις συμμετοχής): registroforoatenas@riseup.net
Για κατάθεση προτάσεων και πληροφορίες: infoforoatenas@riseup.net
Ιστοσελίδα: www.europazapatista.org

Ανοικτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας
http://solidaridadzapatista.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: