Για επικοινωνία με την Ανοιχτή Συνέλευση στείλτε μέιλ στο:
loszapatistasnoestansolos@yahoo.es
zapatistas_solidarity@lists.riseup.net


Η μπροσούρα της Ανοιχτής Συνέλευσης σε μορφή pdf.

Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Συνάντησης για την Υπεράσπιση και τον Αγώνα με τους Ζαπατιστικούς Λαούς και την Άλλη Καμπάνια στο Μεξικό

Αθήνα 11 Μαΐου 2008

Προς τη διεθνή κοινωνία των πολιτών, τους συμμετέχοντες στην Έκτη Διακήρυξη της Ζούγκλας Λακαντόνα και στην Διεθνή Έκτη, τα διεθνή μέσα επικοινωνίας, τα Συμβούλια Καλής Διακυβέρνησης, τους Αυτόνομους Δήμους και τις Βάσεις Στήριξης των Ζαπατίστας, τον EZLN, την μεξικανική Άλλη Καμπάνια.

Εμείς, που συναντηθήκαμε στην αλληλέγγυα Ελλάδα, οργανώσεις, συλλογικότητες και άτομα της Άλλης Ευρώπης που αγωνίζεται και αναζητά δρόμους αλληλεγγύης μεταξύ των λαών,

Δηλώνουμε πως:

1. Οι άντρες και γυναίκες ζαπατίστας δεν είναι μόνοι, δεν είναι μόνες. Επιβεβαιώνουμε την δέσμευσή μας να είμαστε σε επιφυλακή και να καταγγέλλουμε τις σοβαρές παραβιάσεις των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων που συμβαίνουν στην Τσιάπας και ολόκληρο το Μεξικό.
2. Θα απαντήσουμε τώρα και στο μέλλον σε όλες και σε κάθε μία από τις κυβερνητικές επιθέσεις, στρατιωτικές και παραστρατιωτικές, εναντίον του Ζαπατιστικού Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης, των βάσεων στήριξής του, ή εναντίον των αντιστάσεων που αποτελούν την μεξικανική Άλλη Καμπάνια.
3. Θα συμπορευτούμε με τους αγώνες των ιθαγενών εθνών, λαών και φυλών που βρίσκονται σε αντίσταση και οικοδομούν τις αυτονομίες τους.

Καταγγέλλουμε:

1. Την εξαπάτηση και μη τήρηση των Συμφωνιών του Σαν Αντρές από την πλευρά της μεξικανικής κυβέρνησης όπως και την διατήρηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ιθαγενών ανδρών και γυναικών που τους καταδικάζει σε συνθήκες ζωής ακραίας φτώχιας, διατροφικής, υγειονομικής και πολιτισμικής.
2. Την ανησυχητική αύξηση της επιθετικότητας εναντίον του ζαπατιστικού κινήματος στο νοτιοανατολικό Μεξικό, όπως φαίνεται από την αύξηση των δραστηριοτήτων εναντίον του αντάρτικου και την επαναδραστηριοποίηση των παραστρατιωτικών ομάδων.
3. Τις πολύ σοβαρές και απαράδεκτες επιθέσεις παραστρατιωτικών εναντίον των παρατηρητών και παρατηρητριών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Καθιστούμε υπεύθυνους γι' αυτές τον Φελίπε Καλδερόν Ινοχόσα, Πρόεδρο της Μεξικανικής Δημοκρατίας και τον Χουάν Σαμπίνες Γκερέρο, κυβερνήτη της πολιτείας της Τσιάπας.

Απαιτούμε:

1. Το σεβασμό στην ανάπτυξη και στον ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό των ιθαγενών εθνών, λαών και φυλών.
2. Την παύση των εκτοπισμών στα ανακτημένα εδάφη, την παύση κάθε κυβερνητικής, αστυνομικής, στρατιωτικής και παραστρατιωτικής επίθεσης εναντίον των ιθαγενικών κοινοτήτων σε αντίσταση.
3. Το τέλος της ατιμωρησίας κάτω από την οποία δρουν οι παραστρατιωτικές ομάδες και οι ηθικοί αυτουργοί τους.
4. Την άμεση απόσυρση των στρατού από τα ιθαγενικά και ζαπατιστικά εδάφη.
5. Το τέλος της καταστολής ενάντια σε όλα τα κοινωνικά κινήματα του Μεξικού και την Άλλη Καμπάνια.
6. Την απελευθέρωση χωρίς όρους όλων των ανδρών και γυναικών πολιτικών κρατουμένων στο Μεξικό. Την ακύρωση των εκκρεμούντων ενταλμάτων σύλληψης. Την παρουσίαση εν ζωή όλων των εξαφανισμένων ανδρών και γυναικών. Την επιστροφή στους τόπους τους όλων των εκτοπισμένων.

Ανακοινώνουμε:

1. Τη συμπόρευσή μας με την Ευρωπαϊκή Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Αυτονομία των Ζαπατίστας και ενάντια στο δαιμόνιο του πολέμου στην Τσιάπας.

2. Την διοργάνωση ενός Καραβανιού υποστήριξης της αυτονομίας των ζαπατιστικών κοινοτήτων, ενός χώρου για να μοιραστούμε αντιστάσεις και αγώνες που να οικοδομούν ένα όνειρο ελπίδας από την αντικαπιταλιστική Άλλη Ευρώπη στο Άλλο Μεξικό το από τα κάτω και από τα αριστερά. Το Καραβάνι θα ξεκινήσει την πορεία του στις 27 Ιουλίου από την Πόλη του Μεξικού και θα τερματιστεί στις 12 Αυγούστου σε ζαπατιστικό έδαφος.

3. Κάνουμε μια έκκληση στη διεθνή κοινωνία των πολιτών, στους αντινεοφιλελεύθερους αγώνες και αντιστάσεις της, να συμμετάσχουν στο Καραβάνι και στις υπόλοιπες πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται από αυτήν την καμπάνια.

Τελειώνοντας, θέλουμε να καταγγείλουμε τις μεταναστευτικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες αρνήθηκαν την είσοδο στον Χουάν Χάρο (μέλος του Movement for Justice in el Barrio, του Ανατολικού Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, κινήματος που συμμετέχει στην Έκτη Διακήρυξη της Ζούγκλας Λακαντόνα και την Άλλη Καμπάνια), ο οποίος πραγματοποιεί ευρωπαϊκή περιοδεία στα πλαίσια της Διεθνούς Καμπάνιας για την Υπεράσπιση της Γειτονιάς.

Αθήνα, 11 Μαΐου 2008
ΟΙ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΕΣ!

Συλλογικότητες και οργανώσεις της Συνάντησης της Αθήνας
Alemania: Red ya basta
Dinamarca: Foro Internacional
Estado español:
Comisión Chiapas de CGT / Centro de Documentación sobre Zapatismo / Grupo IRU/ Plataforma de Solidaridad de Aragón / Plataforma de Solidaridad con Chiapas, Oaxaca y Guatemala de Madrid
Cataluña: Col.lectiu de Solidaritat amb la Rebel.lio Zapatista de Barcelona
País Vasco: Plataforma Vasca de Solidaridad con Chiapas
Francia - Paris: Comité de solidaridad con los pueblos de chiapas en lucha
Grecia: Asamblea Abierta de Solidaridad con l@s Zapatistas y Contra la Represión en Chiapas / Colectivo FARMA / Cooperativa de Comercio Solidario y Alternativo "La Semilla"
Italia: Comunità Amici del Chiapas di Trento De la Campaña "l@s zapatistas no estan sol@s" de Italia: Associazione YA BASTA / Comitato Chiapas "Maribel" Bergamo / Comitato Chiapas Torino / Consolato Ribelle del Messico di Brescia / Comitato Chiapas Brescia / Coordinamento Toscano di Sostegno alla Lotta Zapatista / Mani Tese Lucca / Fondazione Neno Zanchetta / CARTA / Rete di Sostegno al Chiapas Rebelde / Progetto
Dignidad Rebelde.
Noruega: LAG, Grupo de Latinoamerica
Suiza: Solidaridad directa con Chiapas y Café Rebeldía / Collectivo zapatista de Lugano / Unión Mexicana UMES
Bélgica: Colectivo Chiapas, CZI, CabeZ - Lieje
Escocia: Edinburg Chiapas Solidarity Group
Estado español: SODEPAZ
Francia: Colectivo Chiapas, Ariege
Gran Bretaña: Red Brtánica de Grupos de Solidaridad con Chiapas
Suecia: RedLatina sin Fronteras

Δεν υπάρχουν σχόλια: