Για επικοινωνία με την Ανοιχτή Συνέλευση στείλτε μέιλ στο:
loszapatistasnoestansolos@yahoo.es
zapatistas_solidarity@lists.riseup.net


Η μπροσούρα της Ανοιχτής Συνέλευσης σε μορφή pdf.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2008



Πανευρωπαϊκή Συνάντηση για την Υπεράσπιση και τον Αγώνα με τους Ζαπατιστικούς λαούς, Αθήνα 9, 10, 11 Μαΐου 2008 Encuentro europeo en Atenas (Grecia): 9, 10 y 11 de mayo de 2008

[ελληνικά] [Español] [français] [Deutsch] [English]

Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Παζάρι αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας. Σάββατο 19 Απριλίου στα Προπύλαια


Σάββατο 19 Απριλίου
Προπύλαια, μετρό Πανεπιστήμιο
από τις 10 το πρωί και όσο πάει...

με βιβλία, κεριά, κοσμήματα, παιχνίδια, διακοσμητικά & χρηστικά αντικείμενα
+ κουκλοθέατρο και άλλα δρώμενα...

Μέχρι τότε συγκεντρώνουμε πράγματα στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13, απογεύματα)

Σας περιμένουμε!
(πείτε το και στις φίλες και τους φίλους σας!)


Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση
Αθήνα, 9-10-11 Μαΐου 2008

οι Zαπατίστας δεν είναι μόνοι, δεν είναι μόνες!

Ανοικτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Ανοιχτή επιστολή [2]

Προς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που βρίσκονταν και βρίσκονται σε απεργία πείνας στις φυλακές της Τσιάπας

Προς την Άλλη Καμπάνια του Μεξικού

Προς τα Συμβούλια Καλής Διακυβέρνησης των πέντε Ζαπατιστικών Καρακόλες

Προς τον EZLN

Προς την κοινή γνώμη και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Από τη γη της Ευρώπης που επίσης αντιστέκεται ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ, προσθέτουμε κι εμείς τη φωνή μας στην κοινή φωνή για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που εσείς - αδερφές και αδερφοί - υψώσατε πάνω από τους ουρανούς και τους ωκεανούς που μας χωρίζουν.

Ο αγώνας σας ενάντια στην αδικία και την πραγματικότητα που έχουν επιβάλλει οι κύριοι της εξουσίας, είναι και δικός μας αγώνας. Η ζωή σας που βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της αναισθησίας των κυβερνώντων, είναι πολύτιμη και σημαντική για μας. Γιατί πρόκειται για τη ΖΩΗ συντρόφων και συντροφισσών, αδερφών, στο κοινό όνειρο για έναν κόσμο με δικαιοσύνη, έναν κόσμο με ελευθερία, έναν κόσμο με ειρήνη.

Να είστε βέβαιοι/ες ότι παρά τις αποστάσεις, τους χάρτες και τα σύνορα, εκεί βρισκόμαστε στο πλευρό σας. Ενάντια στην αδικία, το κρύο, τη βροχή, την αναισθησία… Ενάντια στην κακή κυβέρνηση δηλαδή.

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΕΣ! Αδέλφια, συντρόφισσες και σύντροφοι, μοιραζόμαστε πάντα το όνειρο που αλλάζει πραγματικότητες και την αγάπη που μας κάνει αδέλφια και θέλουμε να σας ζητήσουμε πολύ ειλικρινά σήμερα, όπως και χθες και αύριο και πάντα, να υπολογίζετε σε μας.

Ανοιχτή επιστολή [1]

Προς την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση του Μεξικού και τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών του Μεξικού, Φελίπε Καλδερόν

Προς την Κυβέρνηση της Πολιτείας της Τσιάπας και τον Κυβερνήτη Χουάν Σαμπίνες

Εμείς, συλλογικότητες και άτομα από διαφορετικές γωνιές της Ευρώπης, που συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Ζαπατιστική Αυτονομία και Ενάντια στον Πόλεμο στην Τσιάπας, καθιστούμε υπεύθυνους την μεξικανική κυβέρνηση του Φελίπε Καλδερόν και την κυβέρνηση της πολιτείας της Τσιάπας, του Χουάν Σαμπίνες, για ο,τιδήποτε συμβεί στους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας που συνεχίζουν να βρίσκονται σε απεργία πείνας στις φυλακές της Τσιάπας.

Η αναισθησία που επιδεικνύετε οδηγεί αυτήν την απεργία πείνας σε τραγικές συνέπειες. Η ζωή και η υγεία των αδερφών μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο αγώνας τους, που τους οδήγησε στην απόφαση να ξεκινήσουν απεργία πείνας, είναι για τη δικαιοσύνη. Και είναι και δικός μας αγώνας. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που έχουν ήδη απελευθερωθεί, για την απελευθέρωση όλων όσων συνεχίζουν να βρίσκονται σε απεργία πείνας ή σε νηστεία.

- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ

- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΙΘΑΓΕΝΙΚΕΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΤΣΙΑΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Διεθνής διαμαρτυρία για τους πολιτικούς κρατούμενους - απεργούς πείνας στο Μεξικό


Κείμενο συλλογής υπογραφών από την Άλλη Καμπάνια που ζητάει την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση των πολιτικών κρατούμενων - απεργών πείνας στο Μεξικό. Μπορείτε να στέλνετε υπογραφές στο μέιλ laotrajovel@gmail.com

Διεθνής δημόσια διαμαρτυρία

Για λόγους ηθικούς, ανθρωπιστικούς και δικαιοσύνης, όσοι και όσες υπογράφουμε, άτομα, οργανώσεις, συλλογικότητες και δίκτυα, εκφράζουμε τη βαθιά αντίθεσή μας στη στέρηση της ελευθερίας ανθρώπων με την κατασκευή σκευωριών.

Ανησυχούμε γιατί η ποινικοποίηση των κοινωνικών κινημάτων είναι μια στρατηγική της κυβέρνησης του Μεξικού με στόχο την εξάλειψη άλλων τρόπων να κάνεις πολιτική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ των πολιτικών κρατουμένων της Τσιάπας και του Ταμπάσκο που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 25 Φλεβάρη και που η κατάσταση της υγείας τους είναι άκρως σοβαρή. Εκφραζόμαστε υπέρ της απελευθέρωσης όλων των πολιτικών κρατουμένων στην Τσιάπας και στο Μεξικό.

Η ζωή και ο σεβασμός της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου είναι αναφαίρετο δικαίωμα!

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:

Συγκέντρωση στη μεξικανική πρεσβεία στις 10 Απρίλη


Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Αλληλεγγύης: Αθήνα 9, 10, 11 Μαΐου 2008

Δεκατέσσερα χρόνια μετά την εξέγερση του Ζαπατιστικού Στρατού Εθνικής Απελευθέρωσης (EZLN), οι ιθαγενείς λαοί Ζαπατίστας υφίστανται μια νέα, ενορχηστρωμένη επίθεση από το μεξικανικό κράτος: «νόμιμες» αρπαγές ανακτημένης το 1994 γης, εξαναγκαστικοί εκτοπισμοί και απειλές εκτοπισμών, απαγωγές, βίαιες επιθέσεις, επαναδραστηριοποίηση παραστρατιωτικών ομάδων, πολιτικοί κρατούμενοι και όμηροι είναι, μεταξύ άλλων, μερικά από τα συγκεκριμένα γεγονότα που συνθέτουν το παζλ. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους, δεκάδες από αυτούς, Ζαπατίστας και μη, εδώ και ενάμιση μήνα ξεκίνησαν απεργίες πείνας. Παρά την πρόσφατη απελευθέρωση 30 απεργών πείνας (στα πλαίσια της απελευθέρωσης κάπου 130 ποινικών κρατουμένων), κάποιοι εξακολουθούν να βρίσκονται έγκλειστοι και σε απεργία πείνας.

Η ένταση και το επίπεδο των επιθέσεων υποχρέωσε την Επιτροπή της Έκτης του EZLN να αναστείλει την περιοδεία που προετοίμαζε για τον περασμένο Οκτώβρη σε όλη την κεντρική και νότια χώρα, στα πλαίσια της Άλλης Καμπάνιας.
Αυτό οδήγησε διάφορες οργανώσεις στο Μεξικό και στον κόσμο να αντιδράσουμε στην κλιμάκωση της καταστολής που ασκείται στους λαούς Ζαπατίστας, παίρνοντας πρωτοβουλίες όπως η Ευρωπαϊκή Καμπάνια Αλληλεγγύης στην Αυτονομία των Ζαπατίστας και Ενάντια στον Πόλεμο στην Τσιάπας. Μεταξύ των στόχων της Καμπάνιας είναι και μια ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους Ζαπατίστας την Πέμπτη 10 Απριλίου, επέτειο της δολοφονίας του Εμιλιάνο Ζαπάτα, καθώς και η διοργάνωση ενός ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους Ζαπατίστας, το προσεχές καλοκαίρι.

Στην Αθήνα, η Ανοικτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας και το μεξικανικό Κέντρο Πολιτικής Ανάλυσης και Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών (CAPISE) διοργανώνουν, στις 9, 10 και 11 Μαΐου, «ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ και ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ». Βασικός στόχος είναι η διαμόρφωση προτάσεων και συντονισμένων σχεδίων δράσης που θα αποτρέψουν τη διαφαινόμενη πρόθεση του μεξικάνικου κράτους για επιβολή πολέμου στην Τσιάπας και θα στηρίξουν την οικοδόμηση της αυτονομίας των ιθαγενών λαών Ζαπατίστας και του πανεθνικού κινήματος της Άλλης Καμπάνιας. Παράλληλα, θα διερευνηθούν οι δυνατότητες συνέχισης αυτού του δικτύου αλληλεγγύης που διαμορφώνεται, ποια θα είναι τα επόμενα βήματα και η δυνατότητα για μια δεύτερη συνάντηση ή/και άλλες συντονισμένες πρωτοβουλίες.

Ηλεκτρονική διεύθυνση (μόνο για δηλώσεις συμμετοχής): registroforoatenas@riseup.net
Για κατάθεση προτάσεων και πληροφορίες: infoforoatenas@riseup.net
Ιστοσελίδα: www.europazapatista.org

Ανοικτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας
http://solidaridadzapatista.blogspot.com/

Από την εκδήλωση με τον Ε. Λεδέσμα στην Αθήνα

Φωτογραφίες από την εκδήλωση με τον Ερνέστο Λεδέσμα, στο αμφιθέατρο Γκίνη του ΕΜΠ. (Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)