Για επικοινωνία με την Ανοιχτή Συνέλευση στείλτε μέιλ στο:
loszapatistasnoestansolos@yahoo.es
zapatistas_solidarity@lists.riseup.net


Η μπροσούρα της Ανοιχτής Συνέλευσης σε μορφή pdf.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Πρόταση για Πανευρωπαϊκή Καμπάνια Αλληλεγγύης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ
ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΣΙΑΠΑΣ

Σημείωση: Η πρόταση που ακολουθεί έχει ήδη φτάσει στη πλειοψηφία των ομάδων αλληλεγγύης της Ευρώπης. Μέχρι στιγμής οι ομάδες που έχουν υπογράψει την πρόταση (μερικές από Λ.Α.) και βρίσκονται σε διάλογο για την υλοποίησή της είναι:

Πλαταφόρμα Αλληλεγγύης στην Τσιάπας, Οαχάκα και Γουατεμάλα (Ισπανία)

Κομισιόν Τσιάπας της CGT (Confederacion General de Trabajo) (Ισπανία)

CEDOZ (Centro de Documentacion sobre el zapatismo) (Ισπανία)

Red Libertaria - Apoyo Mutuo (Ισπανία)

Δίκτυο Λατίνο Χωρίς Σύνορα – (Σουηδία)

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης με τους Ζαπατίστας και Ενάντια στην Καταστολή στην Τσιάπας (Ελλάδα)

Επιτροπή Αλληλεγγύης με τους Ζαπατίστας (Φιλανδία)

Επιτροπή Αλληλεγγύης με τον Αγώνα των ιθαγενών λαών της Τσιάπας (Γαλλία-Παρίσι)

Κομουνέρος Ρεβολουσιονάριος Comuneros ln de Ecuador (Εκουαδόρ)

Δίκτυο Αλληλεγγύης με τους Ζαπατίστας Vicente Lopez (Αργεντινή)

Radio Nueva America (Σουηδία)

Αυτόνομο Συνδικάτο Αλληλεγγύης της Αραγκόν (Ισπανία)

Δίκτυο Μεταναστών «Ερνέστο Γκεβάρρα» (Ισπανία)

SODEPAZ (Ισπανία)

ΚαρακόλαΓκλομπάλ (Μεξικό)

Επιτροπές Αλληλεγγύης με τους Ζαπατίστας (Νορβηγία)

Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Τσιάπας (Κόστα Ρίκα)

Η πρόταση βρίσκεται σε συζήτηση ήδη στις ομάδες Κομισιόν Αλληλεγγύης της Βαρκελώνης, GruppeBASTA της Γερμανίας, YA BASTA-Ιταλίας, Επιτροπή ΑλληλεγγύηςMutVitz-Toulouse-Γαλλία

Για επικοινωνία loszapatistasnoestansolos@yahoo.es



Πρόταση

Με την πρόθεση να δημιουργηθεί συντονισμένη και μαζική αντίδραση στην Ευρώπη, απευθυνόμαστε σε όλα τα άτομα, τις οργανώσεις και τις συλλογικότητες αλληλεγγύης με στόχο να ξεκινήσουμε και να υλοποιήσουμε από κοινού μία «Καμπάνια Αλληλεγγύης στις εξεγερμένες κοινότητες» και ενάντια στην καταστολή που υφίστανται από το 1994. Καταστολή που έχει ενταθεί επικίνδυνα τους τελευταίους μήνες με ξεκάθαρα σημάδια επιβολής ενός διαρκούς πολέμου «χαμηλής έντασης» με στόχο τον αφανισμό των ιθαγενικών κοινοτήτων που συνεχίζουν να αντιστέκονται με αξιοπρέπεια, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους, οικοδομώντας την αυτονομία, ασκώντας την άμεση δημοκρατία και επινοώντας κάθε στιγμή τον άλλο τρόπο να κάνεις πολιτική, τον άλλο τρόπο να κυβερνάς και να κυβερνιέσαι, να χτίζεις εδώ και τώρα το νέο κόσμο.

Μία τέτοια καμπάνια δεν θα άφηνε έξω από τους στόχους της το αίτημα για εκπλήρωση των Συμφωνιών του Σαν Αντρές, την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, το σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των λαών του Μεξικού που υφίστανται την καταστολή από αστυνομικές, στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις, με την πλήρη συνενοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ένας από τους βασικούς στόχους αυτής της καμπάνιας είναι η διοργάνωση ενός ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που θα διατρέξει για 15 μέρες, το καλοκαίρι του 2008 τις αυτόνομες ζαπατιστικές κοινότητες που δέχονται επιθέσεις.

Σκέψεις για πιθανό πρόγραμμα δράσης

…ανοιχτό στη φαντασία και τις δυνάμεις των ομάδων που θα προσχωρήσουν…

Σε κάθε χώρα και πόλη της Ευρώπης, ανάλογα με τις δυνάμεις κάθε συλλογικότητας ή συλλογικοτήτων, να οργανωθούν εκδηλώσεις και δράσεις, με προσπάθεια να συμπίπτουν (σε μερικές τουλάχιστον ημερομηνίες).

Πιθανές δράσεις και χρόνοι τους

  • 16 Φλεβάρη: Αναγγελία της Καμπάνιας με συνεντεύξεις και δράσεις πληροφόρησης. Γνωστοποίηση των στόχων και τον λόγων της. Κάλεσμα για συμμετοχή.
  • Από 22 Φλεβάρη και μετά: Στήριξη σε κάθε χώρα της περιοδείας της CAPISE με διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεντεύξεων, συναντήσεων με ομάδες…Η περιοδεία στην Ευρώπη θα κρατήσει τρεις μήνες (σ.σ. Η CAPISE (Κέντρο Πολιτικής Κοινωνικής και Οικονομικής Έρευνας), είναι οργάνωση άμεσα συνδεδεμένη με τον ΕΖΛΝ, που ασχολείται εδώ και χρόνια με τα προβλήματα γης στην Τσιάπας και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις, τις πολιτικές τους διασυνδέσεις και την τακτική τους. Έχει δημιουργήσει στο Σαν Κριστόμπαλ ένα κέντρο συνάντησης, το Τιέρρα Αντέντρο, στο οποίο λειτουργούν οι κοπερατίβες γυναικών ζαπατίστας, ένα καφέ, χώροι συνάντησης συλλογικοτήτων κ.λπ. Εκεί γίνονται οι εκδηλώσεις του ΕΖΛΝ, εκεί έγινε και η έναρξη της δεύτερης φάσης της Άλλης Καμπάνιας με τηλεπαρουσία του ΜΣΤ και της Via Campesina).
  • 10 Απρίλη: ημερομηνία δολοφονίας του Ζαπάτα. Μια καλή ημερομηνία για συντονισμένη δράση σε όλη την Ευρώπη. Θα μπορούσε να είναι μία συναυλία σε κάθε χώρα ή ??? ανάλογα με τη φαντασία και τις δυνάμεις κάθε ομάδας..
  • Στις αρχές Μάη, δύο χρόνια από το Ατένκο και την Οαχάκα… Δύο ή τρεις μέρες δράσεων με παρουσία έξω από τις πρεσβείες του Μεξικού σε κάθε χώρα
  • Ιούνης: εντατικοποίηση της καμπάνιας για το καραβάνι. Δράσεις πληροφόρησης
  • Αρχές Ιούλη: καραβάνι αλληλεγγύης που θα ταξιδέψει από την Ευρώπη και για 15 μέρες στις εξεγερμένες κοινότητες των Ζαπατίστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: